Voordelige beenruimte met SPACERSEAT

Geplaatst op: 14 december 2018

Extra beenruimte is voor bijna alle luchtvaartmaatschappijen net zo belangrijk als voor jou. Wanneer je meer beenruimte verkoopt, passen er minder stoelen in een vliegtuig. Wanneer je weinig beenruimte verkoopt passen er veel stoelen in een vliegtuig.

Wie verkoopt er veel beenruimte en wie weinig?

Iedereen kent de ervaringen van passagiers die weer een waardeloze vlucht heben gehad door een gebrek aan beenruimte. Kramp, Tromboseverschijnselen en ruzie met de overburen of cabinepersoneel, hebben we allemaal wel meegemaakt.

Toch heb je een keuze om meer beenruimte te krijgen. Er hangt wel een prijskaartje aan. Wanneer je vliegt met zogenaamde Flag-carriers heb je gemiddeld meer beenruimte. Dit zijn  grote maatschappijen zoals KLM, Air France, Lufthansa en British Airways. Bij deze Luchtvaartmaatschappijen was de gemiddelde beenruimte altijd iets groter dan bij de concurrenten. De concurrenten zijn de “Prijsvechters” zoals Easy Jet, Ryan Air, Wizz Air maar ook Transavia. Hier is de beenruimte beperkt maar daarom de ticketprijs ook lager.

Wie verdient dan het meeste geld per ticket?

Ook de Flag carriers (KLM, Britsch Airways, Lufthansa) hebben de laatste jaren de beenruimte steeds verder verkleind, ondanks dat de gemiddelde lichaamslengte van de passagiers steeds groter wordt. Men moet wel, als je wilt concurreren tegen de prijsvechters. Vergeet niet dat men ook moet concurreren tegen maatschappijen zoals Emirates en Etihad. Hier is beenruimte groot maar ook de overheidssteun om deze maatschappijen in de lucht te houden.

Eigenlijk wordt er onder aan de streep per ticket net zoveel geld verdiend. Maar niet op dezelfde manier. Flag Carriers bieden tickets aan die gemiddeld iets duurder zijn dat de Prijsvechters (Ryan Air, Easy Jet en Transavia). Als je hier meer beenruimte wilt moet je vaak veel bijbetalen. Zeker als het om een langere vlucht gaat kunnen de kosten tot wel €120 oplopen voor een enkele reis.

Prijsvechters adverteren met absurd lage prijzen. Maar wil je meer beenruimte? Dan gaat de teller lopen. Tijdens het online boeken zal je dus een stoel moeten reserveren die meer beenruimte heeft. Je betaalt dan voor het reserveren van een stoel maar ook nog eens voor de stoel zelf. Je wordt getrokken door een advertentie die zegt dat je voor €28 naar Barcelona vliegt. Maar als je klaar bent met boeken is de prijs voor de extra beenruimte al met €15 gestegen. Door dit systeem wordt door de verkoop van 5 centimeter extra beenruimte bijna 2 keer meer verdiend door de maatschappij.

Wie betaalt de rekening?

Als je niet te krap wilt vliegen, betaal je als passagier altijd de rekening zelf. Soms lijkt het weinig hoor €5 voor extra beenruimte. Maar let goed op: Wat zijn de reserveringskosten voor die stoel? Is dit voor een enkeltje of een retour? In bijna alle gevallen worden dezelfde kosten tijdens de retourvlucht weer gemaakt.

Als je met je gezin een reisje naar Barcelona maakt, kom je vaak bedrogen uit, als alleen JIJ meer beenruimte nodig hebt. Je dacht met Ryan Air voor €28 per persoon naar Barcelona te vliegen. Je wilt als gezin wel gezellig op een rij vliegen? Dan betaal je 4 keer de stoelreserveringskosten, 4 keer de stoelen met extra beenruimte en dat tijdens de terugvlucht nog een keer. De ticketprijs per persoon stijgt al snel naar het dubbele.

Wat is het verschil tussen 5, 10, of 15 centimeter beenruimte?

Wanneer je tijdens het vliegen met je knieën tegen de stoel van de overburen komt is dat heel vervelend. Wanneer je 4 centimeter extra ruimte hebt, is je probleem vaak verholpen. Het heeft dan eigenlijk niet zoveel zin meer, om nog meer beenruimte te reserveren. Je betaalt eigenlijk voor de ruimte die je niet gebruikt. De kosten voor een upgrade naar 15 centimeter kunnen oplopen tot €50 voor een vlucht van 3 uur.

Waarom is de SPACERSEAT het BESTE alternatief voor extra beenruimte?

Nadat je de SPACERSEAT hebt aangeschaft is en blijft hij van jou. Hiermee heb je voor de rest van je leven 5 centimeter extra knieruimte en 15 centimeter extra beenruimte gekocht. De kosten voor de aanschaf zijn vaak tijdens een enkele reis al terugverdiend. Je bespaart hiermee:

  • Telkens terugkerende upgrade-kosten voor een MEER BEENRUIMTE;
  • Telkens terugkerende reserveringskosten;
  • Onnodige kosten die je maakt omdat je deze kosten ook betaalt voor meereizende gezinsleden of vrienden.
  • Vrienden of gezinsleden die van jou de SPACERSEAT mogen lenen, besparen hiermee dezelfde kosten.
  • Stoelen met extra beenruimte zijn beperkt beschikbaar. Je moet dus vroeg reserveren. Soms is 6 weken vooraf reserveren al noodzakelijk als je echt een stoel met extra beenruimte wilt. De tijd om een betere aanbieding van een andere maatschappij te kiezen heb je dus eigenlijk niet.

Doe je het niet voor jezelf? Doe het dan voor het milieu!

Ondanks dat je kunt besparen met SPACERSEAT, spreken we toch wel eens mensen die zeggen: Ik wil gewoon onbeperkte ruimte en maakt mij niet uit wat het kost.

Wanneer je meer ruimte wilt, kunnen er minder passagiers gelijktijdig in een vliegtuig. Vliegtuigen behoren tot grootste vervuilers en verbruiken fossiele brandstoffen. Onnodig ruimte claimen in een vliegtuig is dus onnodig vervuilen.

SPACERSEAT gunt iedereen zijn welverdiende vakantie of ontspannen zakenreis. Probeer echter wel mee te doen aan de CO2-reductie. Dat kan met de SPACERSEAT doordat je niet onnodig veel extra beenruimte claimt.

De airlines met meeste beenruimte in economy
 
Ranking Airline Beenruimte
     
1. Cathai Pacific 81 cm
1. Singapore Airlines 81 cm
3. ANA van 78 tot 96 cm
4. Korean Air van 78 tot 90 cm
4. Etihad Airways van 78 tot 90 cm
6. Thai Airways van 78 tot 86 cm
6. Japan Airlines van 78 tot 86 cm
6. Emirates van 78 tot 86 cm
9. American Airlines van 78 tot 84 cm
10. Kenya Airways van 78 tot 81 cm
De airlines met de minste beenruimte in economy
   
32. Iberia van 71 tot 81 cm
31. EasyJet 73 cm
30. Air Berlin van 73 tot 76 cm
28. Air France van 73 tot 81 cm
28. TAM van 73 tot 81 cm
26. Finnair van 73 tot 84 cm
26. Jet Airways van 73 tot 84 cm
25. Turkish Airlines van 73 tot 86 cm
24. Ryanair 76 cm
21. Luftansa van 76 cm tot 79 cm
21. Qantas van 76 cm tot 79 cm

Bron: www.ad.nl

Array